De uitgroei van kalknagels ofwel schimmelnagels bevorderen is een essentieel onderdeel van de behandeling van kalknagels. Hoe beter uw nagels groeien, hoe eerder u weer mooie en gezonde nagels heeft. Wij geven u hier enkele tips.

1. Goede verzorging van de nagels

Knip en vijl uw nagels regelmatig, zorg dat de nagelriemen soepel en onbeschadigd zijn. U kunt hiervoor nagelriem olie gebruiken. Dadi Oil 3,75ml nagelriem olie| LePair webshopDeze Dadi olie versterkt en verbetert de nagelkwaliteit en stimuleert de groei van de nagel. Avocado, Olijf en Jojoba oliën werken samen om te beschermen, te hydrateren en te verzachten. Er is Natuurlijke Vitamine E (niet synthetische tocopheryl acetaat) toegevoegd, een krachtige anti-oxidant. Dit mengsel van 21 essentiële oliën heeft een aangename geur.

Gebruik een goed antischimmel middel om de nagelschimmel te bestrijden en verdere ontwikkeling hiervan tegen te gaan. Wij adviseren u hiervoor FunghiClear te gebruiken.

Let op: Breng eerst het anti-schimmelproduct aan, laat dit een paar minuten inwerken en breng dan de olie aan rondom de nagel.

2. Een goede leefstijl

Zorg voor een goede bloeddoorstroming door het hele lichaam. Dit is niet alleen goed voor een snellere groei van de nagels, maar brengt veel meer gezondheidsvoordelen met zich mee. De beste manier om een betere bloeddoorstroming te krijgen is door meer te bewegen. Zorg ervoor dat je veel lichaamsbeweging krijgt. Goed voor de bloedsomloop in je voeten zijn bijvoorbeeld activiteiten als: tuinieren, wandelen, tennissen en de hond uitlaten.

Nagels groeien sneller bij warmere temperaturen. Hou uw voeten dus lekker warm met bijv. een kruik en pantoffels. Uiteraard wel goed droog houden anders bevordert dit ook de schimmelgroei!

VitaminesZorg ervoor dat je voldoende zonlicht krijgt, ook in de winter. De zon helpt je lichaam om vitamine D aan te maken. Vitamine-D zorgt er weer voor dat de nagels sneller groeien. In de wintermaanden kunt u eventueel een vitamine-d supplement nemen om het tekort aan zonlicht te compenseren. Zo kunt u de uitgroei van kalknagels bevorderen.

3. Eetgewoonten

Aanbevolen wordt om veel proteïnen te eten, dit is nodig voor de groei van je nagels. Eet daarom dierlijke producten die rijk zijn aan proteïnen, zoals vis, vlees, zuivel en peulvruchten. Maar ook kiemgroenten, noten en zaden en natuurlijk eieren zijn rijk aan proteïnen. Je kunt ook eiwit shakes nemen om aan je dagelijkse portie proteïnen te komen.

Zorg voor een goede aanvoer van vitamines, vooral de vitamines A, C en D. Ook chia-olie capsules zijn goed voor de groei van je nagels, deze bevatten pure chia olie met daarnaast een kleine hoeveelheid vitamine E. Vitamine C zit vooral in citrusvruchten. Je vitamine A-voorraad kun je verhogen door het eten van wortels en zoete aardappelen. Ook lever bevat vitamine A.

Wees voorzichtig met diëten. Wanneer je te weinig calorieën binnenkrijgt zullen je nagels langzamer groeien. Kijk goed naar je voedingspatroon en zorg ervoor dat je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet voldoende fruit (2 stuks per dag) en dagelijks 200 gram groenten. Eet je vegetarisch? Zorg er dan voor dat je genoeg proteïnerijke voedingsmiddelen eet, eventueel aangevuld met bijvoorbeeld eiwitshakes.

Tot slot

Vingernagels van zowel mannen als vrouwen groeien tot drie keer sneller dan de teennagels, teennagels zijn ook ongeveer twee keer zo dik als vingernagels. Nagels van een gezond persoon van middelbare leeftijd groeien gemiddeld zo’n 0,1 millimeter per dag (dat is 1 centimeter per 100 dagen). Gemiddeld duurt het dus bij een vingernagel tussen de 4 en 6 maanden om volledig uit te groeien, terwijl dit bij een teennagel wel 12 tot 18 maanden kan duren!

De tijd dat een kalknagel volledig is uitgegroeid is afhankelijk van hoever de schimmel zich in de nagel heeft begeven. Hoe beter de nagel wordt schoongemaakt (en dus aangedaan nagelmateriaal wordt verwijderd), hoe dieper het anti-schimmelmiddel kan inwerken, hoe beter de nagel groeit en hoe sneller u er van af bent. Meer weten over het behandelen van kalknagels?

Lees meer over kalknagels behandelen
De waardering van www.nagelstudiolepair.nl/webshop/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 2863 reviews.